Urædd nest beste klubb i Senior NM 2019

Jørn Melum
02.02.2019
Resultater fra senior NM i bryting

Urædd ble nest beste klubb i dagens senior NM

Kjempebra innsats av alle 8 som deltok.

• Sølv til Jacob Tangen
  • Sølv til Bård Fornebo
  • Bronse til Roy B Andersen
  • Bronse til Ole-Jacob Malmgren
  • 5. plass til Glenn Waksvik
  • 6. plass til Kristoffer Pettersen

Truls Valen Aasland og Arnt-Ivan Alfanta Bye kom ikke blant topp 6, men godkjent allikevel.

I tillegg ble det gode resultater på TTG elevene som trener på Urædd. Sølv til Anatoly Bogdanov i 82 kg, bronse til Mathias Næss i 67 kg og 6. pl til Artor Hagerup i 60 kg.

Urædd BK sluttet 2010 tallets Senior NM historie på en storartet måte. Nedenfor er noen tall for de siste 30 årene for vår bryteklubb i "småbyen" Porsgrunn - som har vært Norges beste seniorklubb for herrer i disse årene.

NM medaljer fra 1990 - 2019 = 167 stk - hvorav det siste 10-året har vært 38 medaljer fordelt på 14 utøvere.

I 10-året 2000-2009 var det 16 utøvere som tok 64 medaljer, og i 10-året 1990-1999 var det 18 utøvere som tok 65 medaljer.

I tillegg til dem som har tatt medaljer, så har vi et stort (ukjent) antall 4.-6. plasser - og ikke minst et stort antall andre brytere som bidrar på hver eneste trening. Uten disse blir det heller ingen medaljer. Det samme med foreldre som kjører til og fra trening hver gang.

Bård Fornebo tok sin 28. medalje i senior NM - den første var på hjemmebane i Porsgrunn i 1986. Det er pr dd norgesrekord i antall seniormedaljer. Det er kun Roy B som kan ta ham igjen, med det kreves deltagelse og medalje også neste år fra Roy sin side.

Til slutt må det nevnes at klubbens leder Roy B Andersen i går tok sin 27. NM medalje i senior på rad. Det er en uslåelig rekord, og vil stå i historiebøkene til evig tid. Tommel opp for Roy og resten av klubben.