J12 helt til topps i Danmark

Urædd-jenter på tokt i Danmark. Laget består av elever fra Borge og Myrene skole

24.05.2018
12-årslagene til Urædd bet kraftig i fra seg under den tradisjonsrike Slagter Winther Cup i pinsehelgen. Det ene laget klatret helt til topps og vant A-finalen etter et nervepirrende straffedrama. Slik beskriver laget selv opplevelsene fra Danmark

Det andre 12-årslaget til Urædd endte til slutt på en 6. plass. Klubben har med andre ord satt tydelig spor etter seg.

• En utrolig prestasjon av jentene. Dette ble en magisk helg der jentene fikk ut hele sitt potensial og fikk vist hva som bor i dem. En fantastisk helg både for spillerne, for oss som lag og for Urædd som klubb, sier de to trenerne for laget, Christian Sølverød og Roar Hefte.

Helt til topps

I motsetning til de fleste andre cuper, der det spilles kun én omgang per match, blir det spilt to hele omganger i Slagter Winther Cup i Hirtshals/Horne. Det stiller tøffe krav til spillerne. De siste kampene ble spilt med både gnagsår og skader.

• Det er et tett kampprogram, og vi hadde ikke mange innbyttere tilgjengelig på de to lagene. Det gjør prestasjonen enda mer imponerende, fastslår Hefte.

Det ene laget vant alle sine kamper i innledende runde (5 kamper), med en målforskjell på imponerende 43-1. I A-finalen møtte de jevnbyrdig motstand i et heltent lag fra Tjensvoll (Stavanger). Finalen endte 1-1, men Urædd-jentene trakk det lengste strået i den påfølgende straffekonkurransen.

• Alt i alt en fortjent seier, selv om vi naturligvis helst skulle ha avgjort kampen i den ordinære spilletiden, sier Sølverød.

Totalt var det 12 lag med i aldersgruppen for jenter 12 år.

Magiske opplevelser

Totalt var det 15 spillere og 30 foreldre som dro på medaljetokt til Danmark. Spillerne er elever ved Borge og Myrene skoler.

Uavhengig av resultat, er en felles tur som dette naturligvis med å styrke oss som lag og klubb. Kanskje er det nettopp slike «magiske» opplevelser som gjør at vi vil se mange av disse jentene herje på senior-nivå om noen år, sier de to trenerne.

Vi gratulerer spillere, trenere og foreldre med denne fantastiske innsatsen i Danmark!